• Hem
 • Livsstil
 • Nyår 2023: Så får du till det perfekta nyårsfirandet!

Nyår 2023: Så får du till det perfekta nyårsfirandet!

Nedräkningen till nyårsafton har precis börjat. Här kommer våra bästa tips på hur du får till det perfekta nyårsfirandet!

Bestäm ett tema

Det bästa sättet att göra det är att välja ett tema som kommer att göra din fest unik och minnesvärd. Här kommer vi att ge dig några tips och idéer om hur du kan göra din nyårsfest extra speciell. Först och främst, börja med att välja ett tema som passar din stil och personlighet. Det kan vara allt från en glamorös Hollywood-tema till en mer avslappnad strandfest. Du kan också välja ett tema som är relaterat till det nya året, som att fira det nya decenniet.

Några idéer på teman kan exempelvis vara:

 • 20-tals-tema: Förflytta dina gäster tillbaka i tiden till 1920-talets glamour och bjud in till en extravagant nyårsfest! Inspireras av “The Great Gatsby” och dekorera med fjädrar, ljus och detaljer i guld. Eller varför inte ett pampigt champagnebord som får gästerna att tappa hakan?
 • Vintertema: Omfamna vintersäsongen med ett festligt vintertema och överraska dina gäster med en sprakande dukning som går i vitt och silver. Dekorera med mysiga ljuslyktor och ljusslingor, lyxiga servetter och servera rykande varm choklad.

Planera nyårsmenyn

Oavsett om du väljer en formell middag eller en avslappnad buffé, se till att planera din meny i förväg. Tänk på dina gästers preferenser och eventuella kostrestriktioner de kan ha. Du kan också överväga att erbjuda en blandning av salta och söta saker för att tillfredsställa allas smaklökar.

Några idéer för nyårssnacks kan vara:

 • Förrätt: Erbjud en mängd olika smårätter som crostini, ost och kex för att hålla dina gäster nöjda innan huvudrätten serveras.
 • Huvudrätt: För en formell middag, överväg att servera en huvudrätt som rostbiff, kyckling eller lax. För en mer avslappnad fest kan du gå med en buffémåltid med en mängd olika rätter att välja mellan.
 • Dessert/efterrätt: Avsluta kvällen med en söt ton med ett urval av desserter. Överväg att erbjuda en blandning av smågodis som kakor, cake pops och tryffel.

Glöm inte att ta med några festliga drinkar också! Champagne är ett klassiskt val för en nyårstoast, men du kan också överväga att erbjuda ett urval av cocktails eller mocktails för den som inte dricker alkohol.

Dekorera festligt

Inredningen för ditt nyårsfirande är ett bra sätt att sätta stämningen och skapa en festlig atmosfär. Du kan gå all out med ballonger, streamers, konfetti och mer, eller hålla det enkelt med några välplacerade ljus eller papperslyktor. Några andra idéer för inredning kan vara:

 • Ljus: Strängljus eller sagoljus runt rummet för att lägga till en blinkande touch.
 • Girlander: Häng girlander av grönska eller papperslyktor för en festlig look.
 • Dukning: Överväg att duka bordet med en vacker mittpunkt som ett blomsterarrangemang eller en visning av ljus.
 • Rekvisita: Tillhandahåll lite rekvisita som dina gäster kan använda i foton, till exempel festhattar, ljudmakare och konfetti.