• Hem
  • Tech
  • Hur man ansluter flera skärmar till Apple M1- och M2-datorer: En komplett guide

Hur man ansluter flera skärmar till Apple M1- och M2-datorer: En komplett guide

Enkel anslutning

Det är enkelt att ansluta flera bildskärmar till Apple-maskiner eftersom det finns många alternativ idag. Du bör dock välja din bildskärm med omsorg. Det finns flera olika typer av skärmar med olika funktioner och priser, vilket gör det svårt att välja en som passar dina behov. Den här guiden hjälper dig att hitta det bästa sättet att ansluta flera bildskärmar till Apple M1- och M2-datorer så att du kan njuta av att arbeta med stil!

Vad är en installation med flera monitorer?

En installation med flera bildskärmar är en installation som innebär att du använder två eller flera bildskärmar för att öka din produktivitet. Du kan öka din totala effektivitet genom att visa olika saker på olika skärmar, så att du inte behöver växla mellan fönster eller flikar lika ofta. Om du vill ha ännu mer skärmutrymme kan du använda en enda bildskärm med flera virtuella skrivbord – varje skrivbord visar ett annat fönster eller en annan flik i helskärmsläge.

I den här guiden får du lära dig allt du behöver veta om hur du ansluter flera skärmar till Apple M1- och M2-datorer!

Det första du behöver veta är att du kan ansluta flera bildskärmar till Apple M1- och M2-datorer.

Det första du behöver veta är att du kan ansluta flera bildskärmar till Apple M1- och M2-datorer.

Det är enkelt att ansluta flera skärmar till Apple M1- och M2-datorer, men det finns många alternativ idag. I den här artikeln tar vi upp de mest populära alternativen för att ansluta två eller flera bildskärmar samtidigt till din Mac-dator.

För de flesta är det enklaste sättet att ansluta flera bildskärmar att använda en hubb eller dockningsstation.

För de flesta är det enklaste sättet att ansluta flera skärmar att använda en hubb eller dockningsstation. Navet eller dockningsstationen har portar för alla olika typer av monitorer som du vill använda – VGA, DVI och HDMI – och den har också ett inbyggt grafikkort som kan hantera videosignalen för alla monitorer samtidigt.

Du måste se till att din dator har stöd för den här typen av installation innan du köper något; om den inte har det och du ändå försöker, kommer din nya bildskärm eller dina nya bildskärmar bara att visa ett felmeddelande varje gång de startar upp (det låter kul).

Ett av de mest populära alternativen för att ansluta flera bildskärmar till datorn är att använda en USB-kabel dongle.

Ett av de mest populära alternativen för att ansluta flera bildskärmar till datorn är att använda en USB-kabeldongel. En USB-kabeldongel är helt enkelt en enhet som gör att du kan ansluta din bildskärm via USB-porten på datorn, i stället för att använda en adapter eller något annat sätt. Detta kan vara till hjälp om det inte finns några andra portar tillgängliga på din Mac och det inte är praktiskt eller bekvämt att använda en adapter.

Hur fungerar de?

En USB-kabeldongel ansluts till den ena änden av sin egen sladd (som bör vara tillräckligt lång), medan den andra änden ansluts till antingen:

  • själva skärmen, eller
  • En annan enhet, t.ex. en annan bildskärm eller en tv-apparat.

DVI-adaptrar finns också, men de är inte lika vanliga som DisplayPort- och HDMI-kablar.

DVI är ett digitalt videogränssnitt som används för att ansluta bildskärmar till datorer. Det är inte längre lika populärt som DisplayPort- och HDMI-kablar, men om du har en äldre bildskärm med DVI-ingång är det fortfarande ett alternativ för att ansluta flera bildskärmar till din Mac.

Du kan också använda DVI-adaptrar om monitorn endast har en ingång (t.ex. om den endast har VGA eller DVI). Dessa adaptrar finns tillgängliga online eller i de flesta elektronikbutiker som Best Buy och Target.

Du kan överväga trådlösa bildskärmsenheter om du inte vill ha några kablar alls.

En trådlös bildskärm är ett bra alternativ om du inte vill ha några kablar alls. Dessa enheter kan användas med Macbook och iMac, men de är dyrare än trådbundna skärmar.

Om du vill ha ytterligare portar till din bildskärm kan du överväga att skaffa en adapterkabel med USB-C-anslutningar i ena änden och HDMI- eller DisplayPort-anslutningar i den andra änden.

Om du vill ha ytterligare portar till din bildskärm kan du överväga att köpa en adapterkabel med USB-C-anslutningar i ena änden och HDMI- eller DisplayPort-anslutningar i den andra.

USB-C är en standard som används av Apple och många andra företag. Det är en liten kontakt som kan användas för att ansluta många olika enheter (inklusive bildskärmar) samt hubbar, externa hårddiskar, flashminnen med mera.

Apple Thunderbolt 3-adapter (USB-C) ger fyra USB-C-portar och stöd för upp till två 4K-skärmar på bärbara Macbook Pro-datorer.

Apple Thunderbolt 3-adapter (USB-C) ger fyra USB-C-portar och stöd för upp till två 4K-skärmar på bärbara Macbook Pro-datorer.

Thunderbolt 3 ger upp till 40 Gbps bandbredd, vilket är dubbelt så snabbt som USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps). Den använder samma fysiska kontakt som Mini DisplayPort, så du kan ansluta dina befintliga kablar om de inte är fulla av hål från tidigare generationer av Apple-produkter.

De nya bärbara MacBook Pro-datorerna har också stöd för HDMI 2.0 och DisplayPort 1.2 över Thunderbolt 3 via en adapter som följer med maskinen eller kan köpas separat från Apples nätbutik – men det är inte billigt: Om du vill ha både en HDMI 2-port och en DisplayPort 1-port kostar de två adaptrarna 60 dollar styck!

Det är enkelt att ansluta flera skärmar till Apple-maskiner eftersom det finns många alternativ tillgängliga idag.

Det är enkelt att ansluta flera bildskärmar till Apple-maskiner eftersom det finns många alternativ idag.

Det är enkelt att ansluta flera skärmar till Apple-maskiner eftersom det finns många alternativ idag. Det är enkelt att ansluta flera bildskärmar till Apple-maskiner eftersom det finns många alternativ idag.

Slutsats

Om du vill ansluta flera bildskärmar till din Apple M1 eller M2-maskin finns det många alternativ idag. Du kan använda en USB-hubb, DVI-adaptrar eller till och med trådlösa bildskärmsenheter om du inte vill ha några kablar alls. Det bästa sättet att komma igång är att göra lite forskning på nätet; det finns gott om resurser där ute som hjälper dig att besvara alla frågor du kan ha om att ansluta flera skärmar till din dator!