10 tips på aktiviteter i Stockholm under vintern

Vintern i Stockholm kan vara en magisk tid, med stadens pittoreska gator och vattenvägar täckta av snö och den mysiga värmen från spisar och ljus. Även om de kallare temperaturerna kan skrämma bort vissa resenärer finns det fortfarande massor av spännande aktiviteter att njuta av i den svenska huvudstaden under vintermånaderna.

Här är våra 10 bästa tips för saker att göra i Stockholm under vintern:

1. Åk skridskor i Kungsträdgården

Beläget i hjärtat av staden är den här populära skridskobanan omgiven av butiker och caféer, vilket gör den till det perfekta stället att värma sig efter några varv på isen.

2. Besök Abba-museet

Värm upp med ett besök på Abba-museet, där du kan lära dig allt om den ikoniska svenska popgruppen och till och med prova på att sjunga och dansa på scenen.

3. Utforska Stockholms museer

Stockholm är hemma för ett antal världsklassmuseer, inklusive Nobelmuseet, Vasamuseet och Moderna Museet. Spendera en dag med att lära dig om svensk historia och kultur på ett (eller flera!) av dessa fascinerande institut.

4. Basta på Centralbadet

Detta historiska spa, beläget i stadens centrum, erbjuder en mängd bastur, ångrum och avkopplingsområden för att hjälpa dig att värma upp på en kall vinterdag.

5. Shoppa inne på Östermalms Saluhall

Denna inomhusmarknad är ett bra ställe att hitta lokala svenska produkter, som handgjorda hantverk, kläder och gott mat.

6. Ta en rundtur i stadens bryggerier

Stockholm är hemma för ett antal hantverksbryggerier, och många erbjuder rundturer och provningar. Värm upp med en pint av lokalt bryggt öl, och lär dig om stadens bryggarhistoria.

7. Besök Skansen

Det här stora friluftsmuseet, beläget på ön Djurgården, har en mängd historiska byggnader och utställningar som visar den traditionella svenska livet. På vintern kan du se djuren bli matade, besöka julmarknaden och prova traditionell svensk mat.

8. Åk skidor eller snowboard på Hammarbybacken

Beläget strax utanför stadens centrum erbjuder det här skidområdet en mängd pister för skidåkare och snowboardåkare av alla nivåer.

9. Ta en båttur genom stadens vattenvägar

Stockholms vattenvägar är en stor del av stadens karaktär, och en båttur är ett bra sätt att se staden ur ett annat perspektiv. Många turer är tillgängliga året om, så du kan njuta av de fantastiska vyerna även under de kallare månaderna.

10. Värm upp med en traditionell svensk måltid

Stockholm är hemma för en mängd traditionella svenska restauranger, där du kan prova rätter som köttbullar, rökt lax och lingonberry jam. Glöm inte att skölja ner det med en kopp glögg, en varm kryddad vin.

Oavsett om du vill utforska stadens kulturella utbud eller njuta av några utomhusaktiviteter på vintern har Stockholm något för alla under de kallare månaderna. Så klä på dig varma kläder och gör dig redo att uppleva allt som staden har att erbjuda!